Topp-Meny

Busenkelt å jättegott bröd

På min nya arbetsplats lagar vi mat och bakar i stora lass. Vi ska se till så att 14 tonårspojkar är mätta och nöjda… När man ska baka till många är det en stor fördel om det är enkelt, därför gillar jag detta brödrecept skarpt. Prova får du se!

Asyriskt bröd

25 gram jäst
2 tsk salt
6 dl vatten
1 liter vetemjöl (gärna special)

Värm vattnet till 37 grader. Blanda ut jästen med lite av vattnet. Blanda sedan i resten av vattnet, salt och mjöl. Arbeta en stund, degen ska vara lös. Låt jäsa till dubbel storlek. Häll ut i smord långpanna (ca 30 x 40 cm). Jag brukar smörja plåten med olja, sedan har jag olja på fingrarna när jag trycker ut degen i plåten. Det blir så gott då. Jäs en gång till. Grädda 15 – 20 minuter i 250 grader. Skär i rutor när brödet svalnat.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

4 Responser till Busenkelt å jättegott bröd

  1. Provsmakaren 30 juni, 2012 vid 12:09 #

    Det här brödet är ett av mina favoritbröd. Rekommenderas.
    Nybakat är det godare än kaffebröd – behöver inget pålägg, bara lite smör.

    /Provsmakaren

    • Regine 30 juni, 2012 vid 23:02 #

      Och det håller sig som nybakat flera dagar! Perfekt 🙂

  2. Bara älskert 9 februari, 2013 vid 04:50 #

    Första gången jag smakade på brödet kunde jag inte sluta äta det. Bakade sedan brödet till nyårsafton och gjorde eget vitlökssmör till, det blev så himla smarrigt å gott att jag dreglar när jag tänker på det.

    • Regine 15 februari, 2013 vid 12:37 #

      Åh, vitlökssmör har jag inte testat på detta än – måste testa direkt 🙂

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes