Topp-Meny

Mandelkladdkaka – med hallonsås

Här kommer ett recpet på annorlunda kladdkaka från boken ”Evas festelser – livets goda” av Eva Stormöga. Den är jättegod! Särskilt med hallon och vaniljglass till…

Mandelkladdkaka
75 g mandel
75 g smält smör
2 ägg (kan bytas mot drygt 1 dl Kesella 10 % – blir ännu kladdigare)
3 dl (rårör)socker
1 nypa salt
2,5 dl (dinkel)mjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln, hacka den sedan grovt. Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter. Vispa ägg, socker och salt hastigt. Om du valt Kesella – rör ihop den med socker och salt. Slå i smöret och sedan mjölet. Blanda väl och häll i formen. Strö över den hackade mandeln. Grädda ca 25 minuter på lägsta falsen. För knaprigare yta brukar jag höja ungstempen de sista minutrarna och höja upp kakan i ugnen lite. Men passa den då – mandel bränner snabbt :-) Jättegott med varm hallonsås och vaniljglass till.

Varm hallonsås gör man enkelt genom att lägga några dl frysta hallon i en liten gryta tillsammans med socker efter smak. Låt bli varmt tills socker smält och hallonen tinat. Undvik att koka, då blir det sylt.

 

En respons till Mandelkladdkaka – med hallonsås

  1. Provsmakaren 30 juni, 2012 vid 12:51 #

    Jag är antagligen en av få som inte är så förtjusta i vanlig kladdkaka (för mastigt, för chokladigt). Men den här är jättegod. Visst är den mastig, men på rätt sätt.
    Tillsammans med glass och hallon är det väldigt gott.

    /Provsmakaren

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO