Topp-Meny

Noblesskakor

Idag tog jag tag i en av väldens tråkigaste uppgifter -att städa. Och det gick ju fort när jag väl kom igång. Tur det. För första gången på länge fanns det energi kvar efter detta trista arbete. Så när jag var klar gav jag mig själv en belöning – kakbak. De blev riktigt goda! Perfekt lördagskaka. Prova får du se 🙂

Noblessformar
Botten:
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4.5 dl vetemjöl
1/2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g mandelmassa
1 msk äggvita
några droppar karamellfärg
Garnering:
Noblessplattor

Rör socker och smör smidigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smörblandningen. Forma degen till en ca 35 cm lång rulle. Låt vila i kylen ca 30 min. Skär sedan rullen i 16 – 18 skivor och lägg i folieformar. Gör en fördjupning i varje kaka.
Riv mandelmassan och blanda med äggvitan och karamellfärgen. Lägg en klick i varje fördjupning. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Lägg en noblessplatta på varje kaka någon minut efter de tagits ur ugnen.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

En respons till Noblesskakor

  1. Provsmakaren 30 juni, 2012 vid 12:02 #

    Dessa noblesskakor är väldigt goda OCH ganska mäktiga. Rekommenderas varmt till chokladmissbrukare och sockersugna.
    Ett varningens ord – dessa kakor är inget för dig som alltjämt dricker kaffe ur gammelmormors finporslin och tycker att ett halvt 1/2-liters glasspaket är alldeles för mycket att äta.

    /Provsmakaren

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes