Topp-Meny

Grannens chokladbröd – en fläkt från barndomen

När jag var liten brukade pappa baka en hel del. När han gjorde Grannens chokladbröd blev jag extra glad. Det var så underbart gott att få sätta tänderna i dessa kakor innan de hade hunnit svalna och stelna till. Jag har aldrig lyckats återskapa samma stämning som när pappa bakade, men de är fortfarande väldigt goda!

Grannens chokladbröd (pappas recept)

250 gram vetemjöl
200 gram socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg

Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg (enklast i matberedare som pappastackarn inte hade nån), ha i ägget sist. Dela degen i 6 lika stora bitar som rullas till plåtlängder, lägg tre på varje plåt. Platta till dem något och pensla med uppvispat ägg. Garnera med pärlsocker och ev flagad mandel. Grädda i 200 grader 8 – 10 minuter.

 

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

3 Responser till Grannens chokladbröd – en fläkt från barndomen

  1. Mat och Glass 3 augusti, 2012 vid 15:20 #

    Sådana gjorde alltid min mormor och de är ju jättegoda!

    • Regine 3 augusti, 2012 vid 20:44 #

      Ja, de är underbara. Var tvungen att göra en plåt ikväll som gjorde mig sällskap framför OS-sändningarna 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Borta bra men hemma bäst | Söta saker - 2 augusti, 2012

    […] Grannens chokladbröd från Regines baksida. […]

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes