Topp-Meny

Rimbobullar – tips från Skålsjögården

Förra veckan hade jag förmånen att bo på vackra Skålsjögården. Elisabeth och Åke som driver gården är fantastiska värdar. De möter sina gäster med kärlek och värme. När jag kom hem ringde Elisabeth och pratade lite med mig om min bak-blogg. Hon frågade om jag bakat Rimbobullar nån gång. Inte än, sa jag då. Men nu har jag provat – och de är gudomligt goda. Så tack Elisabeth för tipset. Kommer nog leda till en och annan bilring 😉

Rimbobullar (ca 24 st)

25 gr jäst
2 dl kall mjölk
200 rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 gram smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Smula jästen i en bunke. Strö över lite av sockret (hjälpen jästen att smälta). Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt smöret, delat i mindre bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40 x 40 cm på mjölad bakbänk. Skär i fyrkanter 8 x 8 cm. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och klicka lite mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna och lägg i pappersformar. Ställ på plåt och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 250 grader 5 – 8 minuter. Låt kallna. Blanda glasyr av en msk vatten eller citronsaft och 1 – 2 dl florsocker. Garnera de kalla bullarna med glasyren.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

6 Responser till Rimbobullar – tips från Skålsjögården

  1. Elisabeth Andersson 20 augusti, 2012 vid 09:48 #

    De är goda och bra att ta fram från frysen.
    Värm och ha på florsocker.
    De är som winerbröd.
    Från oss tre på
    Skålsjögården

  2. Marie 1 september, 2012 vid 11:45 #

    Åh såna där bullar är så himla himla goda! 🙂

    • Regine 1 september, 2012 vid 14:41 #

      Ja – de förgyller verkligen en fikastund 🙂 Har inte bakat dem innan, men nu är familjen galen så fort de kommer fram…

  3. Lea Lycke 11 september, 2012 vid 17:26 #

    Vid en träff med Regine fick vi smaka dessa ljuvliga bullar. Helt otroligt goda!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Söta minnen | Söta saker - 6 september, 2012

    […] Rimbobullar från Regines baksida […]

  2. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Söta minnen - 6 september, 2012

    […] Rimbobullar från Regines baksida […]

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes