Topp-Meny

Lemon curd, mycket lättare än jag trodde!

Jag skulle göra en rulltårta. Jag var trött på de gamla vanliga fyllningarna. Jag fick för mig att Lemon curd skulle vara gott. Gissa om jag hade rätt?? Nu har vi gjort av med 3 burkar på 2 veckor. Det passar ju till nästan allt. Godast är det på den rostade morgonmackan. Underbart! Jag hittade ett enkelt och mycket gott recept på www.ica.se:lemoncurd_web

Lemon Curd
2 citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
100 gram smör

Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
Vispa äggulor, ägg och socker några minuter med elvisp i  en glas eller metallskål. Ställ skålen över en gryta med sjudande vatten (vattenbad) och häll i citronskal och juice. Rör tills krämen tjocknat, 15 – 20 minuter. Skär smöret i bitar. Klicka i under omrörning till det smält. Låt svalna. Förvaras i kylskåp.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

2 Responser till Lemon curd, mycket lättare än jag trodde!

  1. Anonym godisgris 21 juni, 2013 vid 19:35 #

    Jätte-jättegott på rostat bröd!!

    • Provsmakarn 21 juni, 2013 vid 20:42 #

      Absolut. Hembakat bröd med hemgjord lemon curd är på topplistan. Testade att köpa lemon curd i affären, men det var inte alls lika gott som den hemgjorda.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes