Topp-Meny

Bröd a la Patric (#1)

Detta är ett gott och enkelt bröd som passar till det mesta.Patric-brod#1

5 dl vatten
1/2 pkt jäst
Ca 13 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 dl havregryn
1 msk linfrön
1 msk ljus sirap
2 msk rapsolja
2 tsk salt

Smula ner jäst i bunke. Strö över 1 tsk socker.
Värm vatten till 37C och blanda vattnet med jästen i bunken. Blanda i havregryn, linfrön, sirap, olja och salt.
Ha i 3/4 av mjölet och kör igång maskinen. Tillsätt mjöl efter behov. Bearbeta i en kvart.
Lägg degen på bakbordet och knåda en liten stund. Låt jäsa ca 1 timme.

Dela upp degen i två delar, knåda in lite form och god energi och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 1 timme.

Skjuss in i ugnen 250C. Sänk temperatur till 200C.
Efter ca 40-45 min är brödet klart.

Ååhhh, så gött! 🙂 // Patric

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

2 Responser till Bröd a la Patric (#1)

  1. Regine 22 juli, 2013 vid 11:35 #

    Tack för receptet Patric! Du är min första jästkompis 🙂 Och jag vet av egen erfarenhet att ditt bröd är jättegott <3

    • Patric Liljestrand 23 juli, 2013 vid 18:49 #

      Trevligt att vara din jästkompis 🙂 En vacker dag kanske jag gör lika gott bröd som dig…

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes