Topp-Meny

Bröd a la Patric (#1)

Detta är ett gott och enkelt bröd som passar till det mesta.Patric-brod#1

5 dl vatten
1/2 pkt jäst
Ca 13 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 dl havregryn
1 msk linfrön
1 msk ljus sirap
2 msk rapsolja
2 tsk salt

Smula ner jäst i bunke. Strö över 1 tsk socker.
Värm vatten till 37C och blanda vattnet med jästen i bunken. Blanda i havregryn, linfrön, sirap, olja och salt.
Ha i 3/4 av mjölet och kör igång maskinen. Tillsätt mjöl efter behov. Bearbeta i en kvart.
Lägg degen på bakbordet och knåda en liten stund. Låt jäsa ca 1 timme.

Dela upp degen i två delar, knåda in lite form och god energi och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 1 timme.

Skjuss in i ugnen 250C. Sänk temperatur till 200C.
Efter ca 40-45 min är brödet klart.

Ååhhh, så gött! 🙂 // Patric

2 Responser till Bröd a la Patric (#1)

  1. Regine 22 juli, 2013 vid 11:35 #

    Tack för receptet Patric! Du är min första jästkompis 🙂 Och jag vet av egen erfarenhet att ditt bröd är jättegott <3

    • Patric Liljestrand 23 juli, 2013 vid 18:49 #

      Trevligt att vara din jästkompis 🙂 En vacker dag kanske jag gör lika gott bröd som dig…

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO