Topp-Meny

Från Snuskisar till Smaskisar

Igår bjöd jag på en omgjord variant av Rebeccas Snuskisar. Gästerna åt och njöt. Sedan ville de ha receptet och frågade vad kakan heter. ”Snuskisar” sa jag glatt. ”Fy, vad äckligt det låter”, sa den som njutit mest. Då insåg jag att namnet nog kan ha en avskräckande inverkan. Vilket är synd på en så god och enkel kaka. Eftersom jag hällt i både det ena och det andra i min version tycker jag det är godkänt att döpa om dem. Får jag presentera:smaskisar2_web

Regines Smaskisar

3 dl havregryn
3 dl cornflakes
1 dl mandel
100 g smör
1 dl sirap
1 dl socker
5 msk kakao
1 tsk kaffepulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker

Mixa havergrynen med mandeln tills det blir som ett grovt mjöl. Blanda i en bunke med cornflakes, salt och vaniljsocker. Smält smör i en kastrull tillsammans med sirap, socker, kakao och kaffepulver. När kolasmeten kokat någon minut, låt svalna något och blanda sedan med de torra ingredienserna. Klicka i muffinsformar och låt stelna i kylskåpet. Jättegott! Lite som chokladbollar, med krisp- och kolakänsla.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes