Topp-Meny

Chokladkakor med vaniljfyllning…mmmm…

Jag gillar Terésia Erneborgs baksajt Söta saker. Goda recept och fina bilder! När jag var på biblioteket och letade kakinspiration hittade jag hennes bok ”Söta saker”. Klart den hängde med hem 🙂 Jag testade flera recept i boken. Dom blev inte så fina som Terésias men det kan jag leva chokladkakor_webmed… Dom blev jättegoda.

Vaniljfyllda chokladkakor (ca 2o st)
1.5 dl strösocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 gram rumsvarmt eller flytande smör
1 ägg, lätt uppvispat

Fyllning:
50 gram smör
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret och ägget. Gör ca 40 runda platta kakor, genom att kavla ut degen till några mm tjocklek och stansa ut rundlar med t ex pepparkaksmått. Man kan också rulla degen cylinderformad och skära den i skivor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader 8 – 10 minuter. Rör fyllningen smidig. När kakorna kallnat breds fyllningen på hälften av dem – resten blir lock. Man kan dubbla mängden fyllning med gott (!) resultat 🙂

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes