Topp-Meny

Enkel och perfekt dessert – Havreflarnstårta!

Gör två jättestora havreflarn. Vispa grädde och hacka i några bananer. Och vips så har du världen enklaste och kanske godaste tårta. havreflartarta5_webKan det bli bättre?

Havreflarnstårta med banan
Havreflarnsbotten
2 dl socker
0.5 dl grädde
0.5 dl sirap
1.5 dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
2-3 dl vispad grädde och 2-3 bananer

Blanda allt till flarnen i en bunke. Dela smeten i 2 delar. Smörj eller lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Lägg en hälften av smeten på varje plåt och platta till den lite och forma den rund, den rinner ut ganska mycket i ugnen sedan. Grädda i 200-225 grader 5 – 10 minuter. Lossa från plåten innan de stelnat helt. Låt svalna och fyll sedan med grädde och banan. Blir godast om den får vila i kylen till nästa dag.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes