Topp-Meny

Enkel och perfekt dessert – Havreflarnstårta!

Gör två jättestora havreflarn. Vispa grädde och hacka i några bananer. Och vips så har du världen enklaste och kanske godaste tårta. havreflartarta5_webKan det bli bättre?

Havreflarnstårta med banan
Havreflarnsbotten
2 dl socker
0.5 dl grädde
0.5 dl sirap
1.5 dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
2-3 dl vispad grädde och 2-3 bananer

Blanda allt till flarnen i en bunke. Dela smeten i 2 delar. Smörj eller lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Lägg en hälften av smeten på varje plåt och platta till den lite och forma den rund, den rinner ut ganska mycket i ugnen sedan. Grädda i 200-225 grader 5 – 10 minuter. Lossa från plåten innan de stelnat helt. Låt svalna och fyll sedan med grädde och banan. Blir godast om den får vila i kylen till nästa dag.

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO