Topp-Meny

Krispiga småkakor med cornflakes

Min välanvända receptsamling Hembakat har återigen hjälpt mig att hitta ett smaskigt kakrecept. Dessa godingar är annorlunda, delikata och krispiga. Roligt att bjuda på något annorlunda när det kommer hem fölk 🙂

Cornflakeskakorsotarmurrar1_web
100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 dl krossade cornflakes
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
50 gram smält mörk choklad till garnering

Rör smör, socker, farin och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt innan det tillsätts i smörblandningen. Rör sist ner cornflakes, havregryn och kokos. Forma degen till kulor, ca 1 msk/kula. Lägg på plåt (smorda eller bakplåtspappersklädda). Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna. Garnera med smält choklad. Klart!sotarmurrar_web

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO