Topp-Meny

Experiment: Surdeg

Jag försökt skapa surdeg flera gånger. Den här gången tänkte jag göra det här på bloggen. Då kanske det går bättre 🙂 Jag hittade surdegstips i Hemmets Journals bilaga Bakat & Gott. Det fanns väldigt mycket gott i den. Suck! Men jag är stark och ägnar mig åt surdegen.

Första dagen: Blanda lika delar råg- eller grahamsmjöl och ljummet vatten. (Jag valde att använda 1 dl grovt rågmjöl och 1 dl vatten.) Täck över och låt jäsa i rumstemperatur i 1 dygn. Check! Fortsättning följer…

surdeg_web

Ps. Tips för  lyckad surdeg enligt bilagan ovan:
1. Använd fullkornsmjöl, i skaldelarna finns sockerarter som är gynnsamma för bildandet av surdeg.
2. Använd absolut rena kärl och redskap, annars kan surdegen mögla.
3. Täck bunken väl, med t ex plastfolie, annars kan ytan bli en hård skorpa, vilket man inte vill ha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes