Topp-Meny

Knapriga Cookies med Daim

Det är roligt med utmaningar. Därför lämnar jag ibland in ett bidrag till Månandens Sötsak på bloggen Söta Saker. Den här gången var temat ”Knaprigt”. Intressant…då kan man ju göra allt från knäckebröd till knäck 🙂 Men jag har två knapriga favoriter – cookies och Daim. Så varför inte slå ihop dem och skapa en megaknaprig superfavorit? Sagt och gjort. Det blev jättegott! Varsågoda 🙂

Knapriga Cookies med Daim (ca 25 st mellanstora el 13 stora)cookiesbok2_web
100 gram smör
2 dl farinsocker
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.25 dl havregryn (byt gärna ut hälften mot nötmüsli)
1 ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
0.5 dl riven kokos
100 gram mörk choklad ( t ex Marabou)
1 pkt dubbeldaim (55 gram)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar, lättast att nypa ihop degen med fingrarna. Blanda i ägget, fortfarande lättast att blanda med händerna. Hacka choklad och Daim grovt (kylskåpskall choklad är lättare att hacka!) och blanda med kakdegen. Rulla till små bollar (ca 30 gram/boll för medelstora cookies, 60 gram för stora). Lägg på bakplåtspapper med mycket luft emellan. Grädda i 160 grader mitt i ugnen ca 15 minuter. Ät och njut!

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes