Jag har alltid älskat sockerkaka med nötsmak. Men konstigt nog har jag aldrig gjort någon själv. Idag tog jag tag i detta outforskade område. Jag kollade nätet (som vanligt) och bestämde mig för att ge Per Morbergs nötkaka en chans. Nu står den i ugnen och sprider en ljuvlig doft. Idag ska jag unna mig igen. Mitt nyttiga liv har gått in i en ny fas. Nu är jag duktig på veckorna och unnar mig lite på helgen. Hoppas det funkar. Man måste ju få lite guldkant på tillvaron också? 😉 Här kommer receptet på nötkakan, med några små modifikationer – som vanligt…

Nötkaka
minst 70 gram malda hasselnötter (drygt 1 dl)
3 ägg
2 dl socker
1oo gram smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Mal nötterna i en mixer. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1.5 liter). Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och låt koka upp. Blanda vätskan i äggblandningen under omrörning. Blanda bakpulver med mjöl och tillsätt även det under försiktig omrörning. Häll sist i hasselnötterna. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Vinner på att få stå och safta till sig ett par timmar.
notkaka4_web

 

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *