Topp-Meny

Saftiga och knapriga Apelsinrutor

Som sagt, det är inte lätt att vara nyttig. Den här gången var det Hembakat som fick mig på fall. Dessa underbara Apelsinrutor är hemska. Eftersom de är så goda. Men när den satsen är slut SKA jag bli nyttig igen. Får sluta klicka på lockande länkar helt enkelt…

Smuliga Apelsinrutor (12–16 st)
Smuldeg:
250 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Fyllning:
2 ägg
2 dl crème fraiche, 34 procent
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en ½ apelsin (kan bytas mot citron)
Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering. Gott med vaniljsås eller vispad grädde till. Kakan har lite pajkänsla 🙂apelsinvaniljrutor_web

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes