Topp-Meny

Smaskiga havrerutor

Som vanligt dyker det upp gamla receptlappar när man minst anar. Idag letade jag i min ganska rejäla recepthög efter ett recept på marängtårta. Ut ramlade en receptlapp som legat och skräpat i min hög väldigt länge… Jag tänkte: ”Näe, nu måste jag baka den där och bestämma om lappen är värd att behålla eller inte!” Sagt och gjort. Den blev jättegod! Min bonuspöjk tyckte det var det godaste han ätit på länge. Roligt! Matmamma nöjd. Här får ni framgångskakan:

Maggans mjuka havrerutormagganshavre_web
50 gram smält smör
1.5 dl mjölk
2 dl socker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Topping
1.5 dl havregryn
100 gram smält smör
1 dl socker
3 tsk kanel
Blanda alla ingredienser till kakan (de torra för sig innan de blandas med ägg, mjölk och smör). Klä en liten långpanna (30×20 cm) med bakplåtspapper. Häll i kaksmeten och fördela den jämnt i formen. Blanda toppingen och klicka över kakan. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Låt svalna lite och skär sedan i rutor. Om du vill göra många rutor – fördubbla receptet och använd ugnens stora långpanna. Sätt på kaffet och smaska loss!

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes