Topp-Meny

Mazarinrutor är alltid rätt

Ibland blir jag vansinnigt sugen på mazariner. Men det är så pillrigt att göra. Då är dessa rutor den perfekta lösningen. Mycket enklare att göra och minst lika gott som vanliga mazariner. Rekommenderas varmt 🙂 Om man vill vara vågad kan man ha lite hallon i fyllningen.

Mazarinrutormazarinrutor_web
Botten
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 gram smör
1 äggula

Fyllning
300 g riven mandelmassa
75 g smält smör
2 ägg
2 msk mjöl
0.5 tsk bakpulver

Glasyr
1.5 dl florsocker
1.5 msk citronsaft eller vatten

Blanda samman ingredienserna till botten och låt vila kallt ca 30 minuter. Tryck sedan ut degen i botten på en bakplåtspappersklädd fyrkantig form, 20 cm x 30 cm. Fördela fyllningen jämt över botten och grädda sedan i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna. Lyft ur formen. Blanda ihop glasyren och bred över kakan. Låt stelna innan kakan skärs i portionsbitar.

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

3 Responser till Mazarinrutor är alltid rätt

  1. Inger-Marit 1 februari, 2016 vid 16:31 #

    Kan man frysa mazarinrutorna?

    • Regine 2 februari, 2016 vid 20:31 #

      Ja, det har gått bra när jag testat men då brukar jag glasera dem när de tinas istället för innan de fryses.

      • Inger-Marit 7 februari, 2016 vid 13:20 #

        Okej, då vet jag 🙂

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes