Topp-Meny

Mäktig chokladkaka för den sugne

Mina lösa receptlappar ligger i en enorm hög mitt i köket. Idag tänkte jag strukturera upp dem. Det slutade såklart med att jag bakade istället. Högen är kvar, men nu har den sällskap på bänken av en mustigt god chokladkaka. Perfekt kaka när man är sugen, för man är nöjd efter en bit. Kanske något för adventsfikat?

Chokladkaka med frosting
Kakan
2 dl socker
0.5 dl kakao (minska till 0.25 dl om du vill ha lite ”snällare” smak)
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
2 ägg
Frosting
0.5 dl kakao
1.5 dl florsocker
1.5 dl grädde
75 – 100 gram Philadelphiaost (kan uteslutas)

Blanda alla torra ingredienser till kakan i en skål. Smält smöret och blanda i när det svalnat. Rör ner äggen ett i taget. Blanda till en slät smet. Smörj och bröa en form, ca 25 cm i diameter ca 1.5 liter (jag tog en stjärnformad form). Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 175 grader. Vänd upp på ett fat och låt svalna. Sikta ner kakao och florsocker till frostingen i en skål. Blanda med grädde och osten. Rör tills den är slät och lagom tjock. Bred över den kalla kakan. Klart att hugga in!

Chokladkaka_web

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes