Topp-Meny

Glutenfria mazariner – en utmaning

Pappa önskade sig mazariner i julklapp. Det hade ju inte varit något problem om han kunnat äta gluten, men nu blev det en utmaning. Efter ett par försök tycker jag ändå att jag hittade rätt även om de blev ganska sköra. Man får handskas med dem försiktigt och låta dem svalna ordentligt innan de tas ur formen. Hur som helst blev pappa väldigt nöjd och tyckte de smakade utmärkt. Jag har också testat att frysa dem och det funkade bra.

Mazariner
Mördeg:
3 dl av Lailas Gula Mjölmix
0.5 dl mandelmjöl (mest för smakens skull)
150 gram smör
3 msk socker
1 äggula
Blanda snabbt ihop ingredienserna och låt vila kallt ca 30 minuter.
Fyllning:
300 g riven mandelmassa
75 g smält smör
2 ägg
2 msk Lailas Gula Mjölmix
0.5 tsk bakpulver
Glasyr:
1.5 msk citronsaft eller vatten
1.5 dl siktat florsocker
Blanda ihop fyllningen. Klä mazarinformarna med mördeg. Försök att bearbeta degen så lite som möjligt annars blir den svårjobbad. Se till att det inte blir luftbubblor i botten på formarna.Häll på fyllningen, fyll inte formarna mer än 2/3 (om du har bakpulver i fyllningen räcker det att fylla till hälften). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter på 200 grader. Låt svalna innan de försiktigt tas ur formarna (om du använder engångsformar så låt dem sitta kvar). Glasera när kakorna svalnat helt. Om kakorna ska in i frysen så vänta med glasyren tills de ska serveras.
mazariner2_web

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes