Topp-Meny

Tränar på glutenfritt

spis2_web

Till min stora glädje fick vi en ny spis häromdagen. Någon kanske muttrar ”Ny? Den där är ju minst tio år!”. Men för  mig är den ny.Och tacksamheten flödar. Den gamla ugnen hade en hopplös termostat. Det var alltid en gissningslek med baktider och temperatur. Men nu har jag en ugn som funkar perfekt. Tjohoo!

I min iver att provköra spisen tog jag mig an en riktig utmaning – att baka glutenfritt. Tänkte överraska pappa med något gott till jul. På Facebook hade en vän delat receptet nedan från Femina, Evelinas Ekologiska. Jag har gjort om receptet lite efter mitt innehåll i skafferiet. Gott blev det, det kan jag lova!

Glutenfria Saffransmuffins (5 st stora)
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
50-60 gram  florsocker
1/2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
1 liten nypa salt
1 ägg
50 gram smör

Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Rör därefter i det smälta smöret och ägget. Fyll 5 större muffinsformar och ställ på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Låt svalna något innan servering.

Ps. De blev underbart saftiga och goda. Det gjorde lite ont att lägga undan alla till pappa. Får nog göra en omgång till mig också…
glutenfrimuffins4_web

 

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes