Topp-Meny

Astas krispiga knäckebröd

Det är gott med variation. Det här frökexet är krispigare och lättare än de tidigare jag testat. Mycket gott! Tack för receptet Asta 🙂 Har som vanligt gjort lite efter eget huvud…

Krispiga knäckebröd (2 plåtar)
200 gram solroskärnor
2 dl linfrö (jag tog krossat)
2 dl sesamfrön
2.25 dl kli (jag tog vetekli)
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
5 -6 dl vatten
ev smaksättning, t ex 2 tsk paprikapulver

Blanda alla ingredienser i en värmetålig bunke. Koka upp vattnet och häll över. Blanda väl och låt svälla en stund (ca 15 minuter). Sätt under tiden på ugnen på 160 grader. Fördela smeten jämnt på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper. Ställ en plåt överst och en underst. Grädda 35 minuter och låt plåtarna sedan byta plats. Grädda 35 minuter till. Låt svalna och bryt i portionsbitar.
astasfrokex_web

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes