Topp-Meny

Ett underbart morotsbröd att dela med sig av

Jag är medlem i en grupp som träffas varje månad för att prata om livet och dess utmaningar och glädjeämnen. Vi har en härlig energi när vi träffas. Värme, omtänksamhet, frihet och sanning är våra ledstjärnor. Igår hade vi en ”dela-med-sig”-dag här i Vike skola. Alla som ville var välkomna att berätta om sina erfarenheter/kunskaper/upplevelser, även de utanför vår grupp som är nyfikna på personlig utveckling och andliga ting. Vi fick höra om pilgrimsvandring på El Camino, hypnosterapi och KBT, mediumskap och hur vi kan börja vår resa mot världsfred. En fantastiskt givande dag. Till mat bjöds på morotssoppa och bröd. Brödet gjorde succé och tog slut innan jag hann vända mig om. Därför är det väl inte mer än rätt att jag delar med mig av receptet, i sann gruppanda? (Hämtat från Året Runt)

Morotsbitar (ca 20 bitar)
50 gram jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk ljus sirap
0.5 dl rapsolja
4.5 dl grovt rivna morötter
1 dl solrosfrön
0.5 dl pumpakärnor
0.5 dl hela linfrön
ca 14 dl vetemjöl

ägg till pensling och solrosfrön/linfrön till topping

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst upp sig i vätskan. Tillsätt salt, sirap, olja, morötter, solrosfrön, pumpakärnor och linfrön. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen börjar släppa bunkens kanter. Arbeta degen smidig, gärna i maskin, 6 – 10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 30 minuter). Ta upp degen och arbeta ihop den till en boll. Tryck ut i långpanna 30 x 40 cm (välsmord eller med bakpkåtspapper). Jäs övertäckt, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla degen med lätt uppvispat ägg och strö över solrosfrön och linfrön. Markera rutor med en vass kniv. Grädda strax under mitten i 23 – 27 minuter. Låt svalna under bakduk. Dela i rutor. Ät. Njut. Baka igen. 🙂

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes