Topp-Meny

Ärtglass?! Näe, det kan väl inte va gott?

Jo! Det kan det.

Jag var inte övertygad först när jag såg receptet på Leilas Supermat, men blev helt klart nyfiken. Så nu har vi provkört ärtglassen här hemma. Två gånger. Och den ÄR god. Dessutom behagligt mättande – och nyttig! En perfekt efterrätt till en lättare måltid. Patric, min sambo, kom på att det skulle vara gott med pistagenötter i. Här kommer vår variant av Leilas recept:

God och grön hälsoglass (vegansk)
ca 2 portioner
2 stora bananer
150 gram gröna frysta ärtor
2 msk lönn- eller agavesirap
1/2 pressad lime
1 krm laktrispulver
några blad mynta
0.5 dl hackade pistagenötter

Två varianter av tillredning:
1. Om du har en starkt/effektiv matberedare eller mixer: Skiva bananerna grovt och lägg i frysen några timmar. Mixa sedan dem med de frysta ärtorna och övriga ingredienser – utom nötterna – tills glassen är slät och fin. Rör ner nötterna sist. Servera direkt.
2. Om din mixer/matberedare är lite ”trött”: Tina ärtorna. Mixa samman med bananer (ej frysta) och övriga ingredienser, utom nötterna. När blandningen är färdigmixad – tillsätt nötterna. Häll smeten i glassmaskin eller häll i en bunke och frys ett par timmar.

Den tar slut väldigt fort. Gottigottgott!

Tipsa om detta...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

, ,

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes