Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Gött grovt bröö

    Gött grovt bröö

    /
    /

    En favorit. Gott å grovt matbröd som man inte tröttnar på. Det är riktiga grejer som gäller, inget luft å bös här inte… Fick receptet av min kompis Marianne för sådär 25 år sedan. Och det håller verkligen måttet än!

    Mariannes matbröd

    5 dl kokande vatten
    5 dl grovt mjöl (t ex grovt rågmjöl + 4 sädesslag eller nåt annat grovt)
    ev 1 – 2 dl russin
    Lägg detta i blöt 6 – 12 timmar

    Tillsätt sedan:
    5 dl kokande vatten
    100 gram jäst
    1 – 2 tsk salt
    2 – 3 msk sirap
    vetemjöl tills degen är jämn

    Låt jäsa 1 timme. Baka ut till 4 limpor och jäs 1 timme till.
    Grädda i 175 grader 40 – 50 minuter. Pensla med hett vatten efter gräddning.

     

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :