Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Mera matbröd

    Mera matbröd

    /
    /

    Eftersom jag just nu kämpar mot sockerberoendet har jag riktat in mina bakorgier på matbröd. Detta är det senaste. Hämtat från matklubben.se – en uppsjö av olika recept.

    Matbröd
    Enkelt matbröd, lätt att göra, smakar ungefär som sirapslimpa.

    11 dl ljummet vatten
    100 gr jäst
    1.5 – 2 msk salt
    2 dl socker
    2.5 dl sirap
    2 kapsyler outspädd ättikssprit
    1 påse rågsikt

    Blanda ihop allt i en matberedare. Bred ut degen i en långpanna.
    Nagga med en gaffel. Låt jäsa 2 timmar på smord och mjölad plåt.
    Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
    Pensla det nybakade brödet med kallt vatten. Dela brödet i 4 delar när det svalnat.
    När jag bakde detta brödet blev jag förvånad att det inte jäste särskilt mycket på 2 timmar, fast det var jättevarmt den dagen. Måste bero på ättiksspriten för det blev jättebra i ugnen sen. Däremot sprack det på sidorna. Jag tror det kan undvikas om man bearbetar degen längre i bunken.

    Gott och sött. Inte så bra när man vill undvika socker….

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :