Mera matbröd

Eftersom jag just nu kämpar mot sockerberoendet har jag riktat in mina bakorgier på matbröd. Detta är det senaste. Hämtat från matklubben.se – en uppsjö av olika recept.

Matbröd
Enkelt matbröd, lätt att göra, smakar ungefär som sirapslimpa.

11 dl ljummet vatten
100 gr jäst
1.5 – 2 msk salt
2 dl socker
2.5 dl sirap
2 kapsyler outspädd ättikssprit
1 påse rågsikt

Blanda ihop allt i en matberedare. Bred ut degen i en långpanna.
Nagga med en gaffel. Låt jäsa 2 timmar på smord och mjölad plåt.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
Pensla det nybakade brödet med kallt vatten. Dela brödet i 4 delar när det svalnat.
När jag bakde detta brödet blev jag förvånad att det inte jäste särskilt mycket på 2 timmar, fast det var jättevarmt den dagen. Måste bero på ättiksspriten för det blev jättebra i ugnen sen. Däremot sprack det på sidorna. Jag tror det kan undvikas om man bearbetar degen längre i bunken.

Gott och sött. Inte så bra när man vill undvika socker….

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *