I lördags blev jag plötsligt sugen på friterad banan med vaniljglass. Men det är ju så jobbigt att kleta med att fritering å allt. Trots detta var jag så sugen att jag letade jag efter recept på matklubben.se (jättebra sajt om man gillar recept!). Där hittade jag detta recept på bananpaj – och den smakar väldigt likt friterad banan. Men är mycket lättare att göra. Bingo!!!
Och det bästa av allt – den räcker länge… Ska precis ta mig en bit som blev över. Rester från helgen kan vara underbara… 🙂
Söt bananpaj
För 5-8 personer.
Ingredienser:
2-4 bananer (beror på hur många portioner man vill göra)
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
100 g smör
ca 3 msk sirap
Gör så här:
200 grader, ca 15 min
Blanda socker, mjöl och smör. Tillsätt sirapen och blanda igen.
skiva bananerna i en pajform. kleta ut degen över (kan verka nästan för lite) och in i ugnen på 200 grader i ca 15 min (tills ytan är brun).
Servera med vaniljglass eller grädde.
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!