Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Skåpätare

  Skåpätare

  /
  /

  Ja, så har jag blivit skåpätare – igen! (Och man kan verkligen bli överraskad när man öppnar en kökslucka hos oss…)
  Skillnaden mot förut är att jag har ambitionen att mumsa på nyttigheter nu.

  Hittade en hel bok med nyttigt godis på biblan…vet inte om det var bra eller dåligt. För nu har jag skapat behov av mummabollar och falsk nougat. Eftersom jag inte vill vara ensam om mina synder tänkte jag dela med mig av recepten här:

  Mummabollar:
  Mixa 2 dl mandel till fint mjöl. Blanda i 1 tsk vanilj, 3 tsk kanel och 2 tsk kardemumma. Mixa lite till. Lägg i 6-8 färska eller blötlagda torkade dadlar och 2 msk kokosolja. Mixa igen. Rulla till bollar som rullas i kokosflingor.
  Gott!

  Falsk nougat: (från boken jag nämnde ovan – Raw Delight av Palmcrantz Aziz/Lilja)
  Mixa 2 dl hasselnötter till fint mjöl, tillsätt 4 tsk vatten , 2 msk agavesirap (går lika bra med honung) och 2 tsk kakaopulver. Mixa igen. Forma till avlånga bitar eller bollar. Doppa eventuellt i smält mörk choklad.
  Mmmmm!

  Bara att äta så mycket man vill, fast tänk på att det skapar en längtan efter mer.
  För mycket av det goda är väl aldrig bra, men detta är i alla fall bättre än att äta 1 kg smågodis och en stor påse chips cheeky

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :