I vår hem råder oftast frid och ro. Men ibland blir vi lite oense. En sak vi inte kan komma överens om är hur man uttalar kakan här på bilden bredvid. Säger man kex med ”k” eller säger man ”tjäx”? Denna fråga engagerar! Alla jag pratat med har olika uppfattning – och alla är lika säkra på att de har rätt. Det är intressant att vi trots samma språk inte vet hur vi ska uttala en del saker… Sverige är delat i två läger!För mig är det självklart – man säger förståss kex med k! Jag står vid mitt ord trots att jag häromdagen fick veta av min kompis, som läst språk många år, att det finns en grammatisk regel som stöder dem som säger ”tjäx”. Äsch! Dubbeläsch!  Fast jag ger mig inte så lätt. Jag slog upp det i ordboken. Man kan uttala på båda sätten! Så det så! Och uttalet med ”K” stod först. Ha!

Nu till nästa brännfråga. Även denna delar vår hem i två läger. Säger man kaaaviar, kaviaaaar eller helt enkelt kavviarr?Denna strid är inte avgjord än. Fast jag tror mitt alternativ leder…kavviarr! Vi är i alla fall fler som säger så. Här.Jag har lärt upp barnen bra, min sambo är ensam i sitt lag…

Bara en till…Vilket är godast? Fast eller mosig potatis? En ständigt akuell fråga. Jag älskar fast potatis! Tänk bara fäskpotatis med smält smör…mmmm. Eller kött och sås med fasta, fina små potatisbitar till. Ojoj, va gott!Fattar inte att Patric kan gilla mosig, slaskig potatis mer… Blir ju bara en sörja på tallriken när man ska äta. Va?!

Den som handlar vinner 🙂

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

 1. Fattar inte vad som är så svårt att förstå? 🙂
  Det heter "tjäx", "kaviaaar" och mosig potatis är godast.
  Hur enkelt som helst.
  Det är vetenskapligt Patric-bevisat att människan inte härstammar från Jorden, och människor kommer ursprungligen från olika planeter.
  Jag kommer från planeten "Bäst och vet allt" 😉
  Regine härstammar tydligen från "Östermalm-planeten"… Fattas bara att hon kommer hem med en rävboa runt halsen (och knaprar på ett Kavviar insmetat Kex toppat med små hårda potatisar.
  Är det gott, va?!
  🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.