Jag har berövats min skönhetssömn. Inte bara en natt eller två. En hel vecka har det varit mer kaos än vanligt i och omkring vår lägenhet.

Det började på utsidan. Gradvis under året har det blivit mer och mer stök i vårt hyresområde. Det är allt från trimmade mopeder och hög musik till skrikande vuxn och barn. Det går väl an på dagtid, men kl 4 på natten är det mindre kul. Vi tycker om att sova med balkongdörren på glänt när vädret tillåter. Katterna gillar också att kunna gå ut och in som de vill. Men ibland måste vi stänga p g a oljudet ute. Paradoxen är att då blir katterna galna och börjar jama och riva på balkongdörren. Vilket låter värst? Pest eller kolera? Jag börjar känna mig som en riktig gnäll-kärring. Men försök själv att vara tålmodig efter en vecka utan nattro!

Sedan sommarlovet startade har vi dessutom haft rörigt på insidan eftersom vi plötsligt ska få plats 4 -5 personer i vår lilla 2:a. Vuxna ungdomar som lever livet på helgerna och ramlar in framåt 3 på natten – glada, prataiga och inte alls sovtrötta.

I natt blev måttet rågat. Först var det vanliga stöket, trimmade mopeder som bara måste varvas som värsta speedway-cyklarna, killar som skriker på varandra så det ekar mellan husen, ungdomar som står precis under vår balkong och diskuterar om de ska sno mopeden de hittade eller inte… Stängde balkongdörren – katterna blev galna, öppnade balkongdörren igen. Våra ungdomar ramlade in och struntade i att de stackars pensionärerna försökte få lite nattsömn. Så kommer droppen – en stor fågel sätter sig på vårt balkongräcke och bara brööölar. Värsta monsterljudet, lät ungefär som ett skällande rådjur på anabola. Jag blir galen!

Just nu vill jag gömma mig någonstans och bara få vara ifred. Men var? 50 kvm är inte mycket att spela på. Måste få soooooova.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *