Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Det doftar gott om Regines bak (!?)

  Det doftar gott om Regines bak (!?)

  /
  /


  Jag har gjort egna rågsiktskakor! Efter tre försök blev jag äntligen nöjd…ser de inte goda ut? Jag tycker de smakar bäst utan brödkryddor, men min kära familj håller inte med så jag får väl växla lite. Vill ni veta vad jag hade i dem?

  Regines rågsiktskakor (4 st):

  50 gr smör
  5 dl vatten
  50 gr jäst
  1.5 tsk salt
  3 msk ljus sirap
  ev 1 msk malda brödkryddor
  2-3 dl grovt rågmjöl
  12 dl rågsikt
  2-3 dl vetemjöl

  Värm vatten till 37 grader. Smält smör å låt svalna. Blanda jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan övriga ingridienser. Arbeta degen väl och låt jäsa 40 minuter. Baka ut brödkakorna och låt jäsa en gång till. Grädda i ca 200 grader tills de är klara.

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :