Kategorier
Baktankar & recept Matbröd

Det doftar gott om Regines bak (!?)


Jag har gjort egna rågsiktskakor! Efter tre försök blev jag äntligen nöjd…ser de inte goda ut? Jag tycker de smakar bäst utan brödkryddor, men min kära familj håller inte med så jag får väl växla lite. Vill ni veta vad jag hade i dem?

Regines rågsiktskakor (4 st):

50 gr smör
5 dl vatten
50 gr jäst
1.5 tsk salt
3 msk ljus sirap
ev 1 msk malda brödkryddor
2-3 dl grovt rågmjöl
12 dl rågsikt
2-3 dl vetemjöl

Värm vatten till 37 grader. Smält smör å låt svalna. Blanda jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan övriga ingridienser. Arbeta degen väl och låt jäsa 40 minuter. Baka ut brödkakorna och låt jäsa en gång till. Grädda i ca 200 grader tills de är klara.

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *