Inlägg från min första blogg, publicerat 2009-06-05

Kommer hem vid 17. Trött efter jobbet. Men glad att det är fredagskväll. Det första jag längtar efter är att slänga av mig kläderna…och glida in i något bekvämare. En slafsig tröja och mjukisbyxor blir bra. Tur att min kära Patric inte hakar upp sig så mycket på hur jag ser ut. Då hade jag nog fått sova ensam ikväll.

Första uppdraget för kvällen är att mata monstret i magen. Är det normalt att vara hungrig jämt?? Snabbt och lätt gör vi en god kycklingpasta (recept under Gott!) och bänkar oss i soffan framför TV:n. När magmonstren tystnat sjunker vi längre ner i soffan och stirrar zombielikt på TV:n. Ingen av oss orkar sträcka ut handen efter fjärrkontrollen för att byta kanal. Paltkoman har slagit till. Efter en stund börjar det krypa lite i kroppen. Jag inser att jag verkligen inte tycker om reklam på TV. Är det nån som gillar det? Anti-rynkkräm och schampo slåss om utrymmet med
God El och välgörenhetsorganisationer. Blandningen är helt absurd ibland. Först får man se Mats Sundin uppmana folk att satsa pengar på poker och nästa snutt handlar om föräldralösa och svältande barn i Afrika. Hur tänker man då? Vi har olika prioriteringar här i världen…

Plötsligt är det svårt att tänka på rabarberpajen i kylskåpet utan dåligt samvete. Jag tar till en gammal beprövad metod – och dövar känslan med socker. Jag tröstäter för att det finns svältande barn i världen – underbart… Men det är faktiskt lättare att stå ut med det mesta, inklusive reklam, om man är hög på socker.

Vid det här laget har jag lyckats slösa bort hela fredagskvällen på mat, godis och TV. Mitt kalorikonto står på 2000 plus. Kroppen har sjunkit ner så långt i soffan att den har blivit ett med dynorna. Lägg en filt över så syns det inte att någon är där. Men det är precis så jag vill ha det. Och jag har inte ens dåligt samvete för det. Det är underbart att slappa ibland.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *