Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Ljust matbröd

    Ljust matbröd

    /
    /

    Ville dela med mig av ett limprecept som hängt med mig sedan 80-talet (oj va gammal jag lät nu). Enkelt och lätt att variera.

    Ljust matbröd

    50 g jäst
    7.5 dl vatten
    1.5 msk margarin el olja
    1 msk salt
    1.3 dl vetemjöl (kan bytas mot lantvetemjöl el liknande)

    Variation: byt ut 1-2 dl av mjölet mot t ex vetekli, havregryn eller grovt grahamsmjöl så blir brödet lite ”matigare”.

    Smula ner jästen i en bunke. Häll över ljummen degvätska och låt jästen smälta. Blanda i övriga ingredienser. Om du väljer att ha i några deciliter kli eller annat så ha gärna i det innan vetemjölet. Bearbeta i degbunken tills degen är slät och börjar släppa bunkens kanter. Jäs övertäckt ca 1 timme. Baka ut till 3 större eller 4 mindre limpor. Jäs utan bakduk 30 – 40 minuter. Grädda i 250 grader ca 15 minuter. Pensla med kallt vatten efter gräddning.

    Enkelt va? Och om man väljer olja i brödet kan ju även veganer äta det.

    • Facebook
    • Twitter

    3 Kommentarer

    1. Tänk att jag fått bakhjälp 🙂 Min provsmakare har börjat baka matbröd – och det blir jättebra! Detta bröd rostat med lemon curd är nästan godare än kakor 😉

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :