Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Otroligt god tacogratäng

  Otroligt god tacogratäng

  /
  /

  Den här rätten fick jag smaka för första gången 1999 och sedan dess är den en given bjudrätt och festmåltid hemma hos mig. Hoppas du också gillar den! På senare år har Old El Pasos sortiment minskat, men man får försöka hitta liknande hos t ex Santa Maria.

  Het tacogratäng 4 pers

  500 gr fläskfilé i 1  cm tjocka skivor (funkar med annan filé också t ex kyckling)

  Marinad:
  1 msk var av olja, soya och lime (citron funkar också)
  1 påse Old El Paso Taco Seasongmix

  Övriga ingredienser:
  1 strimlad purjolök
  1 påse Old El Paso
  Cheddar-dip
  3 dl matlagningsgrädde
  1 dl Old El Paso Thick’n Chunky Salsa (medium blir lagom starkt, men man kan ju välja annan styrka efter smak)
  1 dl riven ost

  Gör så här:
  Blanda köttet med marinaden och låt stå på svalt ställe minst 2 timmar. Bryn köttet, lägg i ugnssäker form. Strö över purjolöken. Vispa ner cheddardipen i den kalla grädden och koka upp under omrörning. Tillsätt salsan och rör om. Häll såsen över köttet i formen och strö över osten. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter. Servera med ris och sallad.

  Smaklig måltid! 🙂

  • Facebook
  • Twitter

  2 Kommentarer

  1. Psst… Under en av mina väldigt viktiga födelsedagar hällde Regine ut denna paj i ugnen! Hö! För bövulen kvinna, vadan gör du?! 😉

   Snyft, hon förstörde hela min födelsedag… Jag kommer ALDRIG glömma den obehagliga känsla denna händelse gav upphov till. Födelsedagar är väldigt viktiga för mig, förstår ni.

   Kanske en dag, någon gång i framtiden, kommer jag att förlåta Regine för detta.

   /Provsmakaren

   • Hahaha! Du är rolig du! Om bara alla förstod hur ironisk du var nu 😉 Fast jag kommer aldrig glömma känslan när jag gjorde mig till ordentligt och lagade denna rätt till dig. Den blev bättre än vanligt, vacker och perfekt. Men ack så tung den var – när jag skulle ta ut den ur ugnen gleeed den ur min näve och nästan hela rätten hamnade i botten på ugnen… Buhu! Jag bara satte mig och stirrade tomt framför mig. Luften gick ur. Men då kom en räddande ängel och städade upp alltihop, utan minsta kritik, bara snäll och go. Tack Patric! Så jag vet att jag redan är förlåten 🙂

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :