Kategorier
Baktankar & recept Smarrigt å matigt

Smaskig kycklingpasta med fetaost

Vi ville göra nåt nytt som fredagsgott. Jag letade på nätet och hittade denna godsak. Efter maten var vi mätta, nöjda och lyckliga. Och från start till mål (lagning, diskning och ätning) tog det bara ca 1 timme. Snabbmat! Jättegott!

Här kommer receptet:

Kycklingpasta med fetaost  ca 4 port

300 g pasta
3 st kycklingfiléer (ca 400 g)
2 vitlöksklyftor
2 tomater
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano eller ca 1 dl färsk
2,5 dl matlagningsgrädde eller gräddmjölk
150 g fetaost

Koka pastan. Skär kycklingen och tomaterna i bitar. Bryn kycklingen i smör i stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Krydda med salt,
peppar och oregano. Häll på grädden och låt koka ihop några minuter. Ta av från värmen. Nu kan du välja om du vill portionera upp pastan och såsen på 4 tallrikar och smula över fetaosten och tomaterna eller smula i fetaosten direkt i såsen, blanda i tomaterna och servera såsen bredvid pastan. Smaklig måltid!

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *