Hon är släktens matriark. En kvinna med otroligt mycket energi och viljekraft. En kämpe. Hon har varit med om mycket i sitt liv. Senaste åren har hon fått kämpa med många sjukdomar, den ena konstigare än den andra. Jag vet ingen annan som råkat ut för så många knepiga diagnoser. Senaste halvåret har hon genomgått 6 operationer, varav 3 var livshotande. Varje gång sitter man där och tror att det är kört. Men på något sätt landar hon alltid på fötterna. Hon måste ha minst 9 liv. Behöver jag säga att hon älskar katter?

Tack vare henne är vi alla smått galna. Hennes gener poppar upp överallt. Pratiga, envisa, idérika, pinsamma, flummiga, stirriga. Jag kan inte komma på en enda person i vår släkt som kan passera som normal. Ett tag trodde vi att ett av barnbarnen hade klarat sig, men ack vad fel vi hade. Stålmormor finns i oss alla. Hon har lärt oss att uppskatta det som gör oss annorlunda. Man kan säga mycket om vår matriark, men hon har alltid vågat vara sig själv.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *