En gång när jag hälsade på min syster Jenny bjöd hon på en fantastisk skaldjursgryta. Eftersom jag glömde bort att jag fick receptet blev det aldrig av att jag gjorde den själv. I höstas blev jag bjuden på denna goda gryta igen – men nu var det min bror som var kock. Minnet kom tillbaks och jag letade fram receptet. Nu har jag gjort den flera gånger själv. Lättlagad, snabb att göra och – som sagt – väldigt mumsig.

Jennys Scampi Indiana (2 port)

20 kräftstjärtar eller 40 räkor
3 msk smör
1 tsk curry
1/2 krm vardera av svartpeppar, paprikapulver och cayennepeppar
2 msk strimlad purjolök
1 liten paprika (gul eller röd)
2 – 3 dl grädde
1 msk chilisås
lite tabasco

Stek purjolök och paprika och ta ur pannan. Smält sedan smör och häll i curry. Lägg i kräftstjärtar/räkor och fräs hastigt. Krydda med peppar och paprikapulver. Häll över grädde, purjolöken och paprikan. Krydda ytterligare med chilisås, tabasco och eventuellt salt och mer peppar. Servera med ris och krispig sallad.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *