Inlägg från 2009 juli

Har ni försökt använda glasögon där ena glaset saknas nån gång? Det har jag. Det är spännande. Världen får nya djup, vinklar och förvirringen är stor. Ögonen vet inte hur de ska fokusera och samordna synen när ena ögat ser knivskarpt och det andra ser allt som genom en immig ruta. En billig fylla, för att använda en sliten liknelse.

Tidigare i veckan upptäckte jag att en skruv lossnat – inte i hjärnan som man kunde tro – utan i  mina glasögon. Detta gjorde att ena glaset satt löst. Jag hann inte till optikern så jag satte fast det så gott det gick så länge. Det funkade utmärkt tills igår. På morgonen hade jag glaset på plats. Eftersom jag jobbade kväll tänkta jag passa på att göra det där optikerbesöket på förmiddagen. Men när jag skulle åka iväg var det lösa glaset borta. Nej! Som alla vet kostar det skjortan med nya glasögon, så det är helt klart att föredra att bara köpa en liten skruv. Men då måste man ha koll på det lösa glaset. Jag letade i förtvivlan. Insåg med skräck hur lätt det är att trampa på en liten genomskinlig plastbit på golvet.

Men jag fick ge upp. Det fanns ingenstans. Så jag fick åka till jobbet enögd. Och sitta framför datorn hela kvällen enögd. Den som provat vet att det tar lite kraft att försöka fokusera blicken och hitta skärpan i det läget. Men jag kämpade på och klarade mig hyfsat ändå. Bortsett från huvudvärk. När jag kom hem vid 21 var det skönt att sjunka ner i soffan och vila lite. Eftersom jag var ganska trött gick jag och la mig tidigt. Jag slängde av mig tröjan (det var så otroligt varmt inne) och kastade av mig behån. Och då! Vet ni vad som flög ur behån? Jo, mitt borttappade glasöga! Varmt och lite immigt låg det där på golvet. Såg helt oskyldigt ut fast det gömt sig i min behå hela dan.

Hur gick det egentligen till? Bäst att sluta med urringade tröjor. Man vet ju aldrig vad som kan hamna i decoltaget…

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *