Idag planerade jag att göra Leilas baguetter från recept.nu. Det tar tid. Därför började jag på förmiddagen med att sätta första delen av degen. Den består av 3 dl kallt vatten och 5 dl mjöl plus 5 gram jäst. När man blandat ihop den lösa degen ska den jäsa i minst 4 timmar. Jag passade på att hälsa på hos mamma och pappa under tiden degen jäste. Till middag planerade vi pizza, därför bad jag Patric (min fantastiska sambo) att börja med pizzan om jag inte hunnit hem till 16. Jag ställde fram pizzamix-paketet på bänken och åkte glatt iväg till föräldrarna.

När jag kom hem vid 16.30 sa Patric att pizzan redan var i ugnen. ”Oj, vad snabb du var!”, sa jag. Sedan kikade jag in i ugnen. Pizzan såg annorlunda ut. Väldigt tjock. Panpizza gånger två. Jag berömde ändå Patric för att han fixat pizzan, eftersom det var första gången för honom. Men jag tänkte för mig själv att han borde ha kavlat ut degen lite bättre. Sedan såg jag att bunken med min baguettedeg låg i disken, tom. ”Oj!”, sa jag igen. Något hade blivit fruktansvärt fel här. Jag frågade Patric om han hade tänkt något särskilt när han gjorde pizzan. Han sa att han hade tyckt att degen var väldigt lös, men snäll som han är ville han inte klaga på min pizzadegskompetens. Han hade tappert hällt ut degen på plåten och kladdat ihop pizzan så gott det gick. Jag avslöjade att han använt min baguettebas. Då var det hans tur att säga ”Oj!”.

Vi var mycket nyfikna på hur denna skapelse skulle smaka. Sammanfattningsvis kan man säga att den var ganska okej, dock lite svampig. Och kanske inte helt genomgräddad. Men med fyllningen gick den att äta och vi blev ordentligt mätta. Fast nästa gång tar vi nog vanlig pizzadeg…

Och baguetter får det bli en annan dag.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *