En enkel tårta som håller ihop bäst i en avlång sockerkaksform. Blir smulig annars. Mycket luftig och god – mina barns favorit när de var mindre.
Chokladtårta med banan
Kakan
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 gram smält smör
0.5 dl kokande vatten
Fyllning
3 mosade eller skivade bananer
4 dl vispad grädde
Ev riven choklad som garnering.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna, varvat med smöret som blandats med det kokande vattnet. Häll i smord 1.5 litersform. Grädda i 175 grader ca 40 minuter. När kakan kallnat, dela i 2 delar. Lägg bananer och grädde emellan. Garnera med resten av grädden och flisa choklad över.
1 kommentar
Väldigt god. Saftig och lätt samtidigt. Mumma.
/Provsmakaren