Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Jordgubbspaj – en upplevelse

    Jordgubbspaj – en upplevelse

    Den här pajen är ett underverk. Första gången jag åt den var jag inte kontaktbar på flera minuter. Satt bara och njöt. Självklart snodde jag receptet. Det är några år sedan nu, och sedan dess har jag sett ”pajblicken” hos många. Jag bjuder på den här ofta. Och alla fastnar direkt. Du har inte upplevt paj förrän du ätit denna. Den ska vara kall, då är den godast. Åsså vaniljsås till förståss….suck…

    Gittans bärpaj:

    150 gram smör
    1 dl socker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Blanda samman i matberedare eller för hand. Låt vila 30 min i kylen. Tryck ut i pajform.

    Blanda sedan 3 dl crème fraiche, 2 ägg, 1 dl socker och 2 tsk vaniljsocker. Häll valfria bär i pajskalet, ca 3 dl (jordgubbar är godast tycker jag, men alla bär passar). Häll sedan créme fraicheblandningen över. Grädda ca 30 minuter i 175 – 200 grader. Servera med vaniljsås eller grädde.

    När jag skrev ner receptet var jag tvungen att baka den igen. Blev så sugen. Så nu sitter jag här med stinn mage, mätt och nöjd. Ujauja – livet är gott!

     

    • Facebook
    • Twitter

    1 Kommentarer

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :