Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Mazarinrutor/Karmakaka

    Mazarinrutor/Karmakaka

    En favorit om man gillar mazariner. Enklare att göra, men lika gott! Jag har döpt om min variant till ”Karmakaka”. Kanske berättar mer om det en annan gång. 

    Karmakaka

    Mördeg:
    3 dl vetemjöl
    2 msk socker
    125 g smör
    1 äggula
    (Blandas och ställs kallt)

    Fyllning:
    200 – 300 g mandelmassa (efter smak)
    75 g smält smör
    2 ägg
    0.5 – 1 dl socker
    2 msk vetemjöl
    0.5 tsk bakpulver

    Glacyr:
    1.5 dl florsocker
    1-5 msk vatten eller citronsaft

    Tryck ut mördegen i en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, så att den täcker botten jämt. Tips – tryck ut
    den på smörpapper med hjälp av kavel och lägg i formen sen. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda i övriga ingredienser. Kakan blir lättare om ägg och socker vispas pösigt. Häll på fyllningen och grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Bred över glacyren när kakan svalnat. Skär i bitar när glacyren stelnat.

    Gottigottgott!

    • Facebook
    • Twitter

    1 Kommentarer

    1. Åååhh… Dom här är så goda!
      Baka, ät, njut. Kombinationen av mördeg, fyllning och glasyr är fantastisk. 9/10 poäng.
      Väck barnen så att dom får smaka…

      /Provsmakaren

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :