Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Moffarkaka

    Moffarkaka

    Jag har bakat en del sen vi kom hem från minisemestern i Kil. Jobbar ju på min blogg-bok. Där i finns många recept. Så nu bakar jag så ungen brinner för att kunna ta fina bilder till boken. Idag blev det moffarkaka. Här kommer receptet (så slipper ni leta i min gamla blogg 😉 )

    Moffarkaka/Kolabitar ca 20 bitar
    Botten
    3 dl vetemjöl
    125 g smör
    3/4 dl socker
    1.5 msk kakao
    1 äggula
    Kolakräm
    50 g smör
    1/2 dl farinsocker
    1 burk kondeserad mjölk (ca 4 dl)
    Topping 150 g ljus choklad

    Sätt ugnen på 180 grader. Arbeta ihop ingridienserna till botten. Tryck ut en fyrkantig kaka 24 x 24 cm på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 – 20 minuter. Låt svalna. Blanda ingridienserna till krämen i en gryta och koka upp under omrörning. Sjud i 4-5 minuter under fortsatt omrörning. Låt svalna lite. Bred krämen över kakan och låt svalna helt. Smält chokladen och bred över. Skär i 3-kantiga bitar när chokladen stelnat.

    Njuuuut. Glöm vågen och bilringarna och ta några till :-D

    • Facebook
    • Twitter

    1 Kommentarer

    1. Väldigt goda och väldigt maffiga! Fördelen är att de räcker länge, eftersom man inte orkar vräka i sig… Ärligt talat, en-två bitar sedan är man nöjd.
      Kolakrämen är himmelsk.

      /Provsmakaren

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :