Nu har jag gjort paj igen!
Kan inte sluta…
Den här var väldigt god. Men var lite försiktig med citronen, den tar gärna över om man inte passar sig. Jag tycker att den här pajen blir godare dagen efter. Problemet är att den sällan är kvar till dagen efter.

Här kommer receptet:

Rabarberpaj med mandelmassa
1 sats pajdeg för söta degar
(Jag brukar göra degen på 150 gr smör, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl.)pajportion_web1

Fyllning
g rabarber
100 g mandelmassa
50 g smör
2 uppvispade ägg
1 dl socker
rivet skal av en halv citron

Gör så här:
1. Gör pajdegen för söta degar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt medan du förbereder fyllningen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Strimla rabarbern tunt, skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.
4. Smält smöret.Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret och sjud utan att koka till en tjock kräm. Rör hela tiden.
5. Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassa och citronskal och låt krämen svalna. Vänd ner rabarbern.
6. Fyll pajskalet med krämen och grädda i 25 – 30 minuter.

Rabarberpaj är gott!

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. Gillar man rabarber är detta ett måste. Klassiker. En stor bit med några liter vaniljsås och saken är biff.
    Personligen, när det gäller rabarber, så är rabarberkräm min favorit. Hoppas Regine har med det framöver… Slurp!

    /Provsmakaren


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.