Tacopaj – en trotjänare

En paj som nästan alla gillar, funkar alltid om man står rådlös inför gäster på ingång. Jag har gjort om receptet lite efter min smak, men jag tror många har orginalet i sin receptsamling redan 🙂

Tacopaj:

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 ägg
1 msk vatten
Blanda degen i matberedare.
Låt vila kallt en stund.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.

Fyllning 1
500 gram köttfärs
Salt, peppar, ketchup
0.5 – 1 dl grädde
1 hackad gul lök
1 paket Tacokryddmix
1 dl vatten
Stek ihop och lägg i pajskalet.

Fyllning 2
1/2 hackad paprika
ev hackad rödlök efter smak
2,5 dl crème fraiche
2 – 3 msk tacosås
Salt & peppar
Blanda och lägg över fyllning 1. Garnera med lökringar och riven ost.
Gratinera i 200 grader ca 15 minuter.

Servera med sallad!

 

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

1 svar på ”Tacopaj – en trotjänare

  1. Väldigt god. Personligen tycker jag att den här pajen är mycket godare än “vanlig” taco. Vanlig taco är ihjältjatad, men den här pajen räddar dagen.

    /Provsmakaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *