Förra tisdagen drack jag min senaste kopp kaffe. Fick för mig att hålla upp ett tag. Med allt koffein. Bara för att se vad som händer. Det är inget svårt att låta bli kaffet, trots att jag brukar dricka flera koppar per dag. Men huvudvärken var jobbig. Den började intensivt men klingade av efterhand. Efter 6 dagar var den nästan helt borta. Övriga kroppen har reagerat med att känna sig stel och trött. Men det börjar också gå över. Tänk att kaffe kan ge sån abstinens?

Istället för kaffe och svart te dricker jag nu örtte. Karibiskt te och pepparmyntste funkar bra. Men det är faktiskt inte samma sak att ta en nygräddad kaka och en kopp örtte som att få kaffe till. Där har jag min största kamp. Om det finns kaffebröd vill jag ha kaffe! En bra konsekvens av detta är att jag inte är lika sugen på kaffebröd längre. Smakar inte lika gott utan kaffet. Jag har kommit på att jag egentligen inte är så intresserad av kaffe alls, om det inte är som kaktillbehör.

Förut har jag försökt sluta med socker för att bli hälsosam, men fortsatte då med kaffet. Kanske var helt bakvänt? Nu ska jag göra tvärtom och se om kakbehovet minskar. Sen kanske kilona också försvinner som ett brev på posten? Helt klart värt att prova 🙂

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. Jag har följt Regines exempel och dragit ner på kaffe. Nu drcker jag 1 kopp om dagen. Tidigare drack jag ca 8 liter. Det går åt mycket te, men det är det värt.

    /Provsmakarn


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *