Surfade efter nya spännande recept. Hittade ett på recepten.se som verkade lovande – citronkladdkaka. Jag var förstås tvungen att testa direkt. Kakan var syrlig och god. Perfekt som efterrätt till en välkryddad middag. Man är nöjd med en liten bit, för den är ganska mäktig. Men rensar gommen perfekt. Vi hade bara vispad grädde till, men nästa gång ska jag testa med färska bär som tillbehör också.

Citronkladdkaka
150 gram smält avsvalnat smör
1 citron
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl

Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter. Tvätta citronen och riv sedan yttersta skalet med rivjärn. Dela citronen och pressa ur saften. Vispa socker och ägg lätt och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, citronskal och juice. Blanda till jämn smet. Blanda sist i mjöl och smör. Rör tills smeten är utan klumpar. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 35 minuter. Låt svalna lite innan servering. Pudra lite florsocker över pajen som dekoration.

citronkladdkaka

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. Testa grädde och färska jordgubbar till – mumma! 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *