Min dotter är nästan lika bak-tokig som jag. Hon har det väl i generna…(har en pappa som är bagare!). Igår ville hon baka cupcakes. Jag var självklart på direkt. Efter en tur till affären satte hon igång. Jag var bara moraliskt stöd under processen – det är roligt att se nån annan skapa. När bakverken var klara var det bara att njuta – de var både fina och mycket goda. Citron och jordgubb är en oslagbar kombination! Erica tycker det är roligast med dekorationen, det är tur att någon är bra på det för det är min svaga punkt. Här kommer receptet:

Ericas citroncupcakes

Cupcakes
90 gram mjukt smör
100 gram Philadelphiaost
rivet skal av en citron
2 dl socker
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Jordgubbsfrosting
100 gram Philadelphiaost
60 gram mjukt smör
ca 300 gram florsocker
ca 1 dl hackade färska jordgubbar
en skvätt citronjuice

Blanda smör och socker till en porös smet, enklast med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och sedan övriga ingredienser (mjölet blandat med bakpulver). Klicka i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 160 grader  15 – 20 minuter. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till frostingen, lättast med elvisp. Dekorera bakverken efter tycke och smak.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.