Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Ericas cupcakes

  Ericas cupcakes

  Min dotter är nästan lika bak-tokig som jag. Hon har det väl i generna…(har en pappa som är bagare!). Igår ville hon baka cupcakes. Jag var självklart på direkt. Efter en tur till affären satte hon igång. Jag var bara moraliskt stöd under processen – det är roligt att se nån annan skapa. När bakverken var klara var det bara att njuta – de var både fina och mycket goda. Citron och jordgubb är en oslagbar kombination! Erica tycker det är roligast med dekorationen, det är tur att någon är bra på det för det är min svaga punkt. Här kommer receptet:

  Ericas citroncupcakes

  Cupcakes
  90 gram mjukt smör
  100 gram Philadelphiaost
  rivet skal av en citron
  2 dl socker
  2 ägg
  2.5 dl vetemjöl
  1.5 tsk bakpulver

  Jordgubbsfrosting
  100 gram Philadelphiaost
  60 gram mjukt smör
  ca 300 gram florsocker
  ca 1 dl hackade färska jordgubbar
  en skvätt citronjuice

  Blanda smör och socker till en porös smet, enklast med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och sedan övriga ingredienser (mjölet blandat med bakpulver). Klicka i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 160 grader  15 – 20 minuter. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till frostingen, lättast med elvisp. Dekorera bakverken efter tycke och smak.

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :