Jag älskar hallongrottor! Den enda småkakan som eventuellt är godare är vaniljhjärtan… Här kommer mitt recept, som är väl beprövat vid det här laget. Jag fick det av ett bagarproffs, och han visste vad han gjorde 🙂

Hallongrottor:
3oo gram smör
1.5 hg florsocker
3.6 hg mjöl
0.6 hg vaniljkrämspulver
7 gram bakpulver
hallonsylt

Blanda smör och socker i en matberedare. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljkrämspulver. Knåda ihop degen. Låt ev vila kallt i kylskåp en stund. Rulla till små bollar, jag brukar göra dem ca 40 gram/styck, lägg i muffinsformar. Om du vill använda mindre formar särskilda för hallongrottor är det lagom med 20 gram/form. Gör ett hål i varje boll och fyll med fast hallonsylt. Grädda i 175 – 200 grader ca 10-15 minuter.

Hallongrottor

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer

  1. Dom här hallongrottorna är absolut goda. Men jag är ingen hallongrottsfantast…

    /Provsmakarn

  2. Jag hoppas verkligen att du antingen har bakat hallongrottor till mig i dag eller att du gör det nån annan dag, å du smaklökarnas konstnär!

    • Självklart har jag gjort hallongrottor i vegantappning. Blev inte lika fina, men smakar okej 🙂 Välkommen att smaka!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *