När jag var liten brukade pappa baka en hel del. När han gjorde Grannens chokladbröd blev jag extra glad. Det var så underbart gott att få sätta tänderna i dessa kakor innan de hade hunnit svalna och stelna till. Jag har aldrig lyckats återskapa samma stämning som när pappa bakade, men de är fortfarande väldigt goda!
Grannens chokladbröd (pappas recept)
250 gram vetemjöl
200 gram socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg
Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg (enklast i matberedare som pappa-stackarn inte hade nån), ha i ägget sist. Dela degen i 6 lika stora bitar som rullas till plåtlängder, lägg tre på varje plåt. Platta till dem något och pensla med uppvispat ägg. Garnera med pärlsocker och ev flagad mandel. Grädda i 200 grader 8 – 10 minuter.
2 kommentarer
Sådana gjorde alltid min mormor och de är ju jättegoda!
Ja, de är underbara. Var tvungen att göra en plåt ikväll som gjorde mig sällskap framför OS-sändningarna 🙂