Jag är som sagt receptsamlare av stora mått. Ibland minns jag inte vart recepten kommer ifrån. Men de är ju lika goda för det? Dessa havrerutor är enkla och snabba, serveras med fördel tillsammans med frukt/bär och grädde. Man kan även göra om dem till äppelhavrerutor, det är bara att riva ner några äpplen i havrekletet 🙂
Maggans mjuka havrerutor
Kakan:
100 gram smält smör
3 dl mjölk
4 dl socker
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 ägg
Havreklet:
3 dl havregryn
200 gram smält smör
2 dl socker
6 tsk kanel
Häll smeten till kakan i smord stor långpanna. Klicka över havrekletet. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Skär i lagom rutor eller garnera med grädde och bär och använd som tårta!
1 kommentar
Goda som dom är, men med grädde/vaniljsås och bär blir det mumma mumma.
/Provsmakaren