Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Havrerutor

    Havrerutor

    Jag är som sagt receptsamlare av stora mått. Ibland minns jag inte vart recepten kommer ifrån. Men de är ju lika goda för det? Dessa havrerutor är enkla och snabba, serveras med fördel tillsammans med frukt/bär och grädde. Man kan även göra om dem till äppelhavrerutor, det är bara att riva ner några  äpplen i havrekletet 🙂

    Maggans mjuka havrerutor

    Kakan:
    100 gram smält smör
    3 dl mjölk
    4 dl socker
    7 dl vetemjöl
    4 tsk bakpulver
    4 tsk vaniljsocker
    1 ägg

    Havreklet:
    3 dl havregryn
    200 gram smält smör
    2 dl socker
    6 tsk kanel

    Häll smeten till kakan i smord stor långpanna. Klicka över havrekletet. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Skär i lagom rutor eller garnera med grädde och bär och använd som tårta!

    • Facebook
    • Twitter

    1 Kommentarer

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :